Wat anderen zeggen

Heel diverse waarderingenWaardering 1

At short notice and with his own, specific style, David helped me to take the next step on the executive ladder. With enthusiasm, fun and real personal interest, he helped me to look differently at myself, how I (should) act in my business environment and, by getting closer to my authentic self, achieve much more with less energy.
Great experience and help!
Jorik A.

Wij zijn een groot adviesbureau dat zich onder andere bezighoudt met huisvesting en zorg.
In een korte, maar intensieve sessie van 2 uur heeft David ons geholpen om ons op een ander spoor te zetten voor de acquisitie van het bouwproject van een ziekenhuis.
Dankzij zijn impuls hebben wij in ons eerste gesprek bij de opdrachtgever het verschil kunnen maken met de concurrentie.
Kenmerkend voor de bijdrage van David is, dat hij ons liet nadenken over de vormen van presenteren, waardoor wij ook de inhoud scherper konden neerzetten.
Hans W.

In kort tijdsbestek wist David ons op een energieke en inspirerende manier te coachen. Zijn aanpak is helder, geestig en met humor. Daarnaast is hij open en opbouwend in zijn feedback. Het lukte hem om ons buiten de gebruikelijke kaders te laten denken en op originele en aansprekende wijze te presteren. Dank!
Ria S.

David bracht de cursus zeer positief en wist ons allen constant alert te houden. Aan het einde van de eerste zeer lange dag hebben wij voor het slapen gaan opgemerkt dat we niet moe waren; dat is toch een teken dat het goed is bevallen en er energie is geleverd.
Monique L.

De training heb ik als heel bijzonder ervaren… Ik zou de training zeker aan anderen aanbevelen. Een opfrisdag lijkt mij niet overbodig.
Paul K.

David Bloch re-defines the term ‘quality’ with regard to presentations. He exudes and gives energy and inspiration.
Bert K.

Our paths have crossed 3 times and every time I was impressed by David’s presence and his way of getting his message across. David taught me how to present in a natural, relaxed and personal manner, as well as interactively with my listeners. Also, he taught me very simple, but equally effective ways of communicating. This has all been useful throughout my career, and still is. Thanks, David !
Jan Karel B.

… jouw heldere uitleg en enthousiasme zorgen ervoor dat ik zeker actief bezig ga met toepassen van jouw methode…
Robert V.

I would like to thank you once again for the great opportunity to meet [you] and to participate in the seminar. I have to admit that I have not been in a such entertaining and inspiring seminar until now. I only regret it was so short – just a day – but it will be so memorable for me!
Yavor G.

I had to rewrite the whole presentation into narrative, starting with the introduction by the sponsor, giving anecdotes from my own professional experience and asking them questions all the time, and ending with the 5 sentences as you taught us.
… I was determined not to use PowerPoint… although my team was very concerned about me and our professional reputation without written evidence and multimedia support.
… I had to improvise but I had a good beginning and a good ending! And the additional content would come.
… It was my first attempt without PowerPoint because the point of power is in ourselves…
Nevena T.

De training richt zich er op hoe je een presentatie moet voorbereiden, opbouwen, hoe lang die kan zijn, hoe je moet staan, inleiden, afsluiten, overtuigen, prikkelen, gebruik van beamers en flipcharts, woordkeuze, lichaamstaal, hoe je fouten corrigeert, de mogelijke diepgang, wel of geen handouts, de follow up…
Kern is dat hij laat zien hoe je een toehoorder kan boeien. Valkuil is vaak dat je niet realiseert dat toehoren iets anders is dan een rapport lezen; een ppt rapport presenteren is dan ook een no go.
Door die cursus worden presentaties veel gemakkelijker, zowel de voorbereiding als de presentatie zelf.
… de punten waar ik veel van geleerd heb:
– geen agenda in de presentatie; dan zit je je verhaal al te vertellen
– voorkom dat toehoorders de mogelijkheid hebben vooruit te lopen door al meer te laten zien
– hoe minder je op een slide zet, hoe meer je te vertellen hebt
– liever illustratieve plaatjes dan tekst
– een toehoorder denkt niet in structuren, zoals een lezer. Als je iets vergeten bent te vertellen hoef je dat dan ook niet als fout te zien of op te merken. Begin het gewoon te vertellen, het valt niet op
– geen cijfers; saai
– zet je ‘eagerness’ opzij om je wijsheid en ingewikkelde analyses te presenteren… die staan in het rapport
– afsluiten met: “U heeft gezien dat.., u heeft ervaren dat.., enz.”
– schrijf het gewoon uit en lees eventueel voor, geen probleem
– live grafieken maken of schrijven op flipovers in plaats van gelikte Excel-grafieken op PowerPoint. ‘Live’ uit de pols (of uit de arm) trekt de aandacht!
Edwin W.

I found it to be one of the most meaningful training sessions I have had – it is more than just presentation skills that David Bloch teaches – it’s a way of life – it’s about building up your confidence and showing it! – it’s about understanding the significance of perception and reality and learning how to deal with the confusion!
I am shifted by the process and feel it has changed my insight into a lot of things I thought I knew about myself.
Tony W.

I found the two-day training session invaluable for building my self-confidence – showing it (!), improving my presentation skills and approaching presentations from a radically different and refreshing manner. A view shared by many of my fellow cohorts on the course.
Ramadurai K.

David is een enorm positief en enthousiast mens waar je veel van kan leren en ik zou graag meerdere trainingen bij hem willen volgen.
Mijn persoonlijke doelstelling is zeker behaald, ik zou graag structuur en rust in mijn presentatie willen krijgen waardoor je de zaal kan blijven boeien. Ik heb hiervoor alle benodigde ingrediënten gekregen.
De taak aan mij om deze op juiste wijze te gebruiken.
David geeft wel een nieuwe visie op presenteren en het zou praktisch zijn om ook directie en leidinggevende hier gebruik van te laten maken zodat we als [naam van bedrijf] eenduidig naar buiten presenteren.
Ik zou iedereen deze training aanbevelen en zou graag een opfris cursus willen doen.
Ik wil jullie ook graag bedanken voor de mogelijkheid welke jullie mij hebben gegeven om aan deze training deel te nemen.
Daniel H.

Mijn belangrijkste persoonlijke doelstelling was het ‘als mezelf’ kunnen presenteren. Verder wilde ik graag tips om naar een presentatie uit te kunnen kijken, i.p.v. er tegenop te zien. Dat is allemaal gelukt, al zal dat laatste nooit helemaal lukken waarschijnlijk. Maar David heeft me bijvoorbeeld geleerd om zonder beamer te presenteren en ook om het publiek erbij te betrekken, waardoor als het ware de spanning daar naartoe verschuift. Daar heb ik zeker iets aan gehad. Verder leerde hij me bewust te zijn van allerlei zaken. Daar loop ik nu dagelijks tegenaan en daar verander ik mijn gedrag absoluut door, dat is zeer positief wat mij betreft. Kleine dingetjes als ‘je’ in plaats van ‘ik’ als het over jezelf gaat.
Verder heb ik de training als bijzonder goed, maar ook heel zwaar ervaren. Zoals je waarschijnlijk wel weet is David een bijzonder mens die volledig zijn eigen koers volgt… Ik zou de training zeker aan anderen aanbevelen, want ik heb een heel andere kijk op presenteren meegekregen, wat me absoluut uit het standaardpresentatiestramien heeft gehaald. Alleen daarom al is het goed.
Vincent S.

De doelstelling was om ‘tools’ te krijgen bij het presenteren maar ook om te kijken of mijn manier van presenteren voldeed.
De training heb ik als zeer positief en inspirerend ervaren dit komt door de methode van David maar zeker ook door de persoonlijkheid van David.
De training is niet alleen voor collega’s aan te bevelen maar ook voor het MT en zonodig Directie.
Een opfrisdag is zeker aan te bevelen.
Nogmaals, ik heb de training zeer positief ervaren daarnaast was de accommodatie prima geregeld!
Rob van W.

Voor mij persoonlijk had ik als doelstelling om meer ontspannen een presentatie in te gaan, een creatieve manier te vinden die bij me past om een presentatie te geven en het gebruik van verbale en non-verbale technieken bij het houden van presentaties.
Hiervan ben ik van mening dat alledrie de doelstellingen voor mij behaald zijn. Ik heb een nieuwe kijk ontwikkeld op presenteren m.b.v. de nieuwe inzichten die David me heeft gegeven. Een geheel andere en onderscheidende manier van presenteren. Het is me ook zeer bijgebleven, ondanks de 2 intensieve dagen. Iedere presentatie die ik de afgelopen week heb bijgewoond bekijk ik met andere ogen.
De training heb ik als zeer intensief, maar toch ook ontspannen ervaren. De persoonlijkheid David en zijn manier van trainen heeft mijn aandacht erbij weten te houden. Toen ik achteraf nadacht over het feit dat we 23 uur met elkaar hebben getraind in die 2 dagen, dan heb ik dat niet als zodanig ervaren. Iedere minuut heeft hij mij weten te boeien. De pratijkcases vond ik ook zeer waardevol.
Ja… en dan David. Het is een aparte vent, maar ik vind dat hij erg onderscheidend te werk gaat binnen zijn vakgebied. Ik vind hem zeer prettig in de omgang en hij weet je aandacht erbij te houden. Anders dan anders!
Ik zou de training dan ook zeer zeker aan iedereen aanraden die ofwel regelmatig in het openbaar spreekt, maar ook voor mensen die 1-op-1 presentaties houden.
Ik denk dat nog een dag volgend jaar, zeer zinvol is, gezien het feit dat je dan je praktijkervaringen meeneemt in een volgende training. Je kunt dan meer specifiek te werk gaan. Waar loop je tegen aan? Wat blijf je moeilijk vinden? Waar zie je verbeteringen?
Al met al, 2 geweldige dagen en ik heb er voor mezelf veel aan overgehouden.
Dustin Z.

Ik heb veel aan de training gehad met name aan het feit dat ik weer heb kunnen oefenen met presenteren en daarop feed back heb gekregen waar ik wat mee kan. Mijn presentatie de tweede dag, waar ik een aantal zaken heb toegepast, was daarom ook beter dan dat ik deze in eerste instantie in gedachte had.
De persoon David vind ik heel apart en bijzonder, maar daardoor wel een kant van presenteren belichten die niemand anders kan, dus zinvol.
Ik zou de training zeker aanbevelen aan anderen.
Over een jaar wil ik graag een opfrisdag.
Jolanda van den E.

De training van David was een hele belevenis. Wat een energiek persoon. Door deze uitstraling heeft hij mijn aandacht 2 dagen lang van ieders 10 uur vastgehouden.
Ik was benieuwd hoe hij handvatten zou geven aan de items die in de uitnodiging aan de orde zijn gebracht. Voor mijzelf had ik als doelstelling geformuleerd om ‘meer ontspannen te kunnen presenteren’ en ‘de belangstelling van het publiek vasthouden’.
De technieken die deze twee dagen aan de orde zijn geweest, zijn voor mij waardevol gebleken.
Door het model van David te gebruiken, is de presentatie flexibel in te delen. Een aantal onderdelen van dit model zal ik zeker gaan gebruiken.
Al met al twee leerzame dagen. Toch zou ik een opfriscursus over bijvoorbeeld een jaar erg waarderen. Ook voor andere mensen die voor een groep moeten staan, of één-op-één gesprekken hebben, is deze cursus een aanrader.
Albert M.

Mijn persoonlijke doelstelling voor de training was om een duidelijke en heldere presentatie neer te zetten en meer rust uit te stralen. Dat is voor mijn gevoel zeker gelukt. Door het vertrouwen dat David mij gaf was ik in staat om de focus echt op mijn verhaal te houden en dat op een heldere en concrete manier over te brengen.
Ik vind David Bloch een zeer gemotiveerde en gedreven persoonlijkheid die je op een prettige manier attendeert op je verbeterpunten en je erg goed een spiegel voor kan zetten.
Ik zou de training zeker aanbevelen aan anderen want het geeft je niet alleen inzicht over hoe een presentatie te houden maar vooral ook inzicht over hoe jij zelf op een groep over komt.
Een terugkomdag lijkt mij ook zinvol om de kennis en de vaardigheden die je hebt op gedaan in de 2 dagen cursus weer naar boven te halen en te updaten.
Mathijs J.

Ik heb de training als bijzonder intensief ervaren. Voordeel voor mij was dat ik de cursus 7 jaar geleden al gedaan had. Het feit dat ik mij nog veel wist te herinneren zegt genoeg over de kracht die Bloch neerzet van wat hij belangrijk vond.
Over mijn doel een presentatie à la Bloch neer te zetten over de beorepsaansprakelijkheid ben ik wel tevreden. Hierbij wel toepassend wat Bloch altijd zegt: een ander weet niet wat jij vergeten bent te vertellen.
Bloch zelf blijft een bijzonder mens waar je veel van kunt leren. Uiteraard met je eigen filter.
Zijn stijl, terwijl er al heel wat jaren van zijn diensten gebruik wordt gemaakt, vind ik helaas niet terug in de presentaties van onze directie. Dit vind ik jammer. Een jaarlijkse herhaling gaat mij te ver. Presenteren in de praktijk komt niet zo vaak voor. Toch zijn er veel aspecten die je ook bij 1 op 1 gesprekken kunt toepassen.
Al met al een zeer zinvolle training.
Ton S.

Ik ben naar de training gegaan omdat ik de presentatie voor de overheidscursus ga geven. Ik heb totaal geen ervaring in het geven van een presentatie en bovendien vind ik het eng om voor een groep e.e.a. te vertellen.
Het was dus ook spannend om hier aan mee te doen.
David Bloch heb ik ervaren als een bijzondere man. Hij is een prima docent. Hij zorgt er voor dat je geen moment van verval krijgt ondanks de 2 lange dagen.
Erg positief is dat het geen cursus is van jij doet dit niet goed en dat niet, maar alles vanuit een positief oogpunt wordt benaderd.
Ik heb geleerd wat voor mij de beste manier is om (voorlopig) de presentatie te geven. Dat is niet de manier van David. Ik gebruik het liefste wel sheets en hij vindt dat dat niet moet. Tijdens de cursus heb ik het dan ook zonder geprobeerd en dat lukte totaal niet. Vorige week dinsdag ging het tijdens de gemeentecursus wel goed. Echter wel met gebruik van sheets. Natuurlijk heb een hoop adviezen opgepikt. Hoe moet je staan, interactie met de groep, hoe begin je een presentatie, hoe lijkt het of je ontspannen bent…
Ingrid V.

Allereerst moet ik je zeggen dat ik heel veel plezier ondervind van jouw training presentatietechniek. Ik ben er aan toe om op de stip van een uitverkochte Arena mijn presentatie te houden. Dit zelfvertrouwen is voortgekomen uit de presentaties, die ik inmiddels Blochiaal heb gehouden. Kom nog eens terug op de stoel, dan kan ik jou opnieuw oprecht hartelijk danken.
Arnold K.

Regelmatig ontvang ik reacties en suggesties van onze abonnees. Een kritische lezer vermelde onderstaande. Dat wil ik je niet onthouden.
Jos R.
Redacteur

“Ik heb jaren geleden overigens een coaching van David Bloch mogen
ondergaan ter voorbereiding op een lezing op een congres en ben daar nog steeds zeer gelukkig mee. Zijn tips in uw T&A Verkoop lees ik ook nog steeds met veel plezier.”

Bedankt voor je ‘mail’. Erg attent van je, David, om op deze wijze even op de sessie ‘Overtuigend Presenteren & Motiveren’ van 11 maart terug te komen.
De dag was erg nuttig en motiverend. De wijze waarop jij e.e.a. presenteert is echt uniek te noemen.
Frank G.

David, nog dagenlang hebben wij het hier op de afdeling over jou gehad en hebben wij allerlei complimenten en feedbackjes aan elkaar verstrekt. Ook het thuisfront doet al aardig mee. Nogmaals mijn dank voor jouw presentatie…
… dankzij jouw cursus zal ik me tijdens het presenteren zeker voelen als een gewortelde boom die rijk gaat oogsten.
Monique L.
(Informatie van opdrachtgever: totaalscore voor M.’s presentatie 8,06; inhoud 7,93; presentatie 8,20!)

… Ik wou je onderstaande toch ff doorsturen. Ik ben er nl van overtuigd dat de tips die we hebben gekregen hebben bijgedragen aan dit resultaat. Ik heb nu een aantal keren de structuur gebruikt van David en dat werkt. Mensen ervaren het als prettig en duidelijk. Zeker de afsluiting met een opdracht. Dus ondanks mijn opmerking dat het [trainings-]gebeuren niet zo leeft bij mij, zie of bemerk ik wel duidelijk resultaat. En dat wou ik dan toch ff met je delen.
Michiel V.

From being afraid to taking action, from having to to wanting to, from aimlessness to precision and perfection, from zombie to tasting, smelling, seeing, experiencing, promotion, success and better relationships.
Edwin G.

Much, much more than presentation!
You will gain a solid foundation in the all-round organisation, preparation, delivery and follow up required for a successful presentation or workshop… and some useful life lessons too.
David inspires you to authentically develop your own style around both standard methods of presentation and communication, and his original tried and tested format.
David’s deep experience is evident as he spontaneously draws on a wealth of experience and theory to provide tailored input to your experience level, context and above all character.
A rare pleasure to receive training which gives you what you need to know fast and effectively with no compromise on fun.
Doron R.

Het was een mooie verhelderende middag, die mij inzichten en ideeën heeft gegeven waarmee ik verder kan.
Stefan H.

Een site van WebZenz.