Omgaan met verandering: een ware uitdaging!

Is het u opgevallen hoe veel er werkelijk verandert in uw leven, in uw werk, binnen uw organisatie, in uw omgeving?
En met een schijnbaar ongekende snelheid.
Verandering is inherent aan het leven – maar dát maakt het voor sommigen niet minder moeilijk om te hanteren.
Hier een aantal tips vergaard uit jarenlange studie van de succesliteratuur voor vooral verkopers.

 • Ontevreden met uw werk?
  Dan heeft u twee mogelijkheden: leer ervan te houden en er plezier in te hebben, of verander van baan. Alleen erover zeuren lost niets op en maakt u in vele kringen ongewenst.
 • Genieten, los van de uitkomst.
  Als uw dagelijks geluk hangt af van het krijgen van die ene opdracht of van de goedkeuring van uw baas, bent u verkeerd bezig. Het geluk zit binnen uzelf. Er is geen klant die zit te wachten op iemand die zo behoeftig is. Uw vrijheid in dezen is een sleutel tot uw geluk en succes!
 • Wees duidelijk hoe u wilt worden…
  … en leef het nu alsof dat beeld al werkelijkheid is. Als het ‘lekker zit’, bent u op koers. En u merkt snel genoeg wanneer u ‘uit de koers’ bent omdat de zaken niet stromen, u raakt geïrriteerd of iemand ontwijkt u of geeft u een grote mond.
  Door te handelen alsof uw innerlijk beeld werkelijkheid is, komt steeds meer op u af (mensen, gebeurtenissen) om dat te bevestigen.
 • Ga uit van een partnerschap.
  Hoewel het soms lijkt dat u in concurrentie bent met anderen, is dat maar een illusie.
  Ú bent uniek en hoe u zaken doet is ook uniek.
  Niemand is beter noch slechter dan de ander en u zult merken dat het in uw voordeel is om uit te gaan van de wetenschap dat iedereen zijn plek en zijn eigen gaven heeft.
 • Saai is een keus.
  Net zoals er géén saaie onderwerpen zijn, alleen saaie sprekers, zo ook is het leven nooit saai, juist heel spannend. En sommigen kiezen ervoor om zich te vervelen en hun levenstijd te verdoen.
  Maak zelf de keus om het leven als spannend te ervaren!
 • Geld is een weg, geen doel.
  Als u een klant benadert alsof zijn opdracht dé oplossing voor uw geldproblemen zou zijn, dan heeft ú een probleem!
  Als u hem benadert alsof zijn ‘perfecte oplossing’ uw doel is, en dat de juiste prijs erbij hoort, resulteert dat in een heel andere relatie. Geld, liefde, gezondheid, energie… zijn geen doel op zich, maar het resultaat van doeltreffend en juist leven.
 • Leer van iedereen.
  De ware leraren in het leven zijn zelden op scholen te vinden. Maar iedereen die u tegenkomt kán een ‘leraar’ voor u zijn, met zijn wijsheid, inzicht en ervaring.
  Het ligt aan ú om ervoor open te staan en om te zien welke spiegel de ander voor u ophoudt.
 • Lef.
  Het tegenovergestelde van moed is niet zo zeer ‘angst’ als conformiteit. Sluit u aan op de gewoonten en het gedrag van anderen, dan verliest u uw originaliteit en de oorspronkelijkheid die ervoor zorgen dat úw unieke diamant sprankelt. Durf uzelf te ontdekken en dát volledig uit te dragen.

Tot slot…
Het vak van verkoper gaat veel verder dan technisch inhoud en verkoopvaardigheden.
Het is een weg van persoonlijke ontwikkeling die u met uitbundigheid kunt bewandelen – in uw voordeel en dat van iedereen om u heen!

 

,

Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Een site van WebZenz.