Presenteren vanuit het hart: change management in de praktijk!

Dit bericht heeft me vorige week bereikt van Margriet in Regina, Saskatchewan (Canada).
Zij en haar man zijn net verhuisd (zo’n 2000 km naar het oosten) van Vancouver omdat zij een prachtige baan kreeg binnen het telecombedrijf waar ze werkt.
Margriet weet alles over verandering en de nodige flexibiliteit. Hier is een verhaal, uit het hart gegrepen – en wél met een boodschap over de kracht van presenteren vanuit het hart. Ze woont maar luttele weken in Regina, en heeft al aardig wat teweeg gebracht bij haar medewerkers en collega’s:

Tezamen met vier andere collega’s hebben wij een Clerical Development Day voor 40 mans personeel georganiseerd voor vandaag.
Het was een enorm succes, voornamelijk omdat wij Brad Grass, een omroeper van een lokale country radiozender, hebben gevraagd om een ‘motivational presentatie’ te houden.
Brad, een jongeman, mid-dertiger en vader van drie schattige kinderen, heeft zo’n presentatie nooit eerder gedaan. Wel heeft hij een paar evenementen ge-mc’d, maar nooit een motivational presentatie gehouden.
Hij was gewoon fantastisch, het ging zo makkelijk en natuurlijk voor hem.
Hij had een paar notities gemaakt, maar hoefde niet veel te spieken.
Hij begon met z’n achtergrond, de jongste in een familie van vijf. Pa’s werk vergde dat de familie heel vaak moest verhuizen.
Hij vertelde dan over z’n eerste liefde toen hij in de vierde klas zat. Na veel moeite begon de liefde van z’n leven met hem te praten en te spelen. Die zelfde nacht vertelde z’n vader dat ze weer moesten verhuizen.
Brad was simpelweg ‘brokenhearted’. Hij was vaak jaloers op andere kinderen die gewoon op dezelfde plek konden blijven en hun eigen vriendenkring konden behouden.
In zijn latere jaren begreep Brad dat al het verhuizen eigenlijk de basis was voor z’n huidige ‘career path’. Hij gebruikte dit als de basis voor z’n motivational presentatie over CHANGE. De meeste werknemers van Sasktel waren geboren en getogen in Regina en hebben alleen maar voor Sasktel gewerkt.
Deze mensen hebben problemen om de huidige veranderingen in hun eigen wereldje te handhaven.
Ze begrijpen niet waarom dingen niet gewoon hetzelfde kunnen blijven.
Brad heeft de spijker op z’n kop geslagen. Ons personeel waardeerde Brads boodschap, en Brads eerste motivational presentatie was een denderend succes; hij kreeg een denderende ovatie na afloop.

Een van de medewerkers kwam naar mij toe en vroeg mij hoe vaak ik verhuisd ben. Toen ik haar vertelde dat mijn verhuizing naar Regina mijn negen en twintigste was, vroeg ze mij hoe het voelt om geen plaats te hebben die ik ‘home’ kan noemen.
Ik antwoordde: “I am home. Home is not a place or a building, but it is how I feel. I can feel home at work, at a hotel or even at work. I take my home with me, because I am my own home.”
Het is heel moeilijk om het uit te leggen, maar ik denk dat ze begreep wat ik bedoelde.

Dát is Margriets verhaal; ik ben haar dankbaar voor de moeite die ze heeft genomen, en voor het feit dat ik het met jou nu mag delen.

Herken jij er iets van?
– presenteren uit het hart?
– steeds verhuizen als kind?
– een eerste liefde die eindelijk begint met je te praten?
– moeite met het omgaan met veranderingen?
– het gevoel wel of niet hebben om ‘home’ binnenin je te voelen, en van daaruit te leven?

Gebruik het contactformulier van de site als je meer wilt weten over coaching, een presentatie of een seminar om de antwoorden op deze vragen uit te verdiepen., , , , , ,

Reageren gesloten.

Een site van WebZenz.