Citaat uit de ‘Einstein Archives Online’

Toeval?

Eind jaren 1980 ontving de Hebreuwse Universiteit van Jerusalem 1.400 brieven geschreven door Albert Einstein aan zijn dochter, Lieserl, met de opdracht om hun inhoud pas ten minste twee decennia na zijn dood te publiceren.

Citaat uit een van de Einstein-brieven

Toen ik de relativiteitstheorie voorgesteld had, begrepen maar weinigen mij, en wat ik nu zal onthullen om over te brengen aan de mensheid zal ook nu botsen met de misverstanden en veroordelen in de wereld.
Ik vraag je om de brieven zo nodig jaren, tientallen jaren te bewaken, zolang totdat de maatschappij ver genoeg is gevorderd om te accepteren wat ik hieronder zal uitleggen.
Er is een buitengewoon krachtige macht waar de wetenschap tot nu toe geen formele verklaring voor heeft gevonden.
Het is een kracht die alle anderen omvat en het is de kracht, die zelfs achter elk verschijnsel werkt in het heelal en nog niet geïdentificeerd is door ons.
Deze universele kracht is LIEFDE.
Toen wetenschappers zochten naar een verenigde theorie van het universum vergaten ze de meest krachtige onzichtbare kracht.
Liefde is licht, dat diegenen verlicht die geven en ontvangen.
Liefde is de zwaartekracht, want het maakt dat sommige mensen zich aangetrokken voelen tot anderen.
Liefde is macht, want het vermenigvuldigt het beste dat we hebben, en stelt de mensheid in staat om niet te worden uitgedoofd in hun blinde zelfzuchtigheid.
Liefde ontvouwt en openbaart.
Want voor Liefde leven en sterven wij.
Liefde is God en God is Liefde.
Deze kracht verklaart alles en geeft betekenis aan het leven.

Dit is de variabele die we te lang hebben genegeerd, misschien omdat we bang zijn voor Liefde, want het is de enige energie in het universum die de mens niet heeft geleerd om aan zijn wil te onderwerpen.
Om zichtbaarheid te geven aan Liefde, maakte ik een eenvoudige vergelijking in mijn meest beroemde formule.
Als we in plaats van E=mc2, accepteren dat de energie om de wereld te genezen kan worden verkregen door liefde, vermenigvuldigd met de lichtsnelheid in het kwadraat, komen we tot de conclusie dat Liefde de sterkste kracht is, want het heeft geen grenzen.

Na de mislukking van de mensheid in het gebruik en de controle van andere krachten van het universum die zich tegen ons hebben gekeerd, is het dringend noodzakelijk dat we onszelf voeden met een ander soort energie…

Als we willen dat onze soort zal overleven, als we de betekenis van het leven willen vinden, als we de wereld willen redden en elk levend wezen dat daar woont, is Liefde het enige antwoord.
Misschien zijn we nog niet klaar om een bom van liefde te maken, een apparaat krachtig genoeg om volledig de haat, egoïsme en hebzucht te vernietigen, die de planeet verwoest.

Echter, elk individu draagt in zich een kleine maar krachtige generator van Liefde, waarvan de energie erop wacht vrijgegeven te worden.
Wanneer we leren om deze universele energie, lieve Lieserl, te geven en te ontvangen, zullen wij hebben bevestigd dat liefde alles overwint, en in staat is om alles nog wat te overstijgen, want Liefde is de essentie van het leven.

Ik betreur het ten zeerste dat ik niet in staat ben geweest te kunnen uitdrukken wat er in mijn hart is, dat stilletjes heeft geklopt voor jullie allemaal, mijn hele leven.
Misschien is het te laat om te verontschuldigen, maar omdat tijd relatief is, moet ik je vertellen dat ik van je houd en dankzij jou heb ik het ultieme antwoord aan kunnen reiken!
Je vader, Albert Einstein

 

Einstein14 maart 1879, Ulm – 18 april 1955, Princeton

 

 

 

 

Meer over Lieserl

Aangepast citaat uit Wikipedia

Born January 1902, last mentioned in 1903; date of death unknown; the first child of Mileva Marić and Albert Einstein.

According to the correspondence between her parents, Lieserl was born in January 1902, a year before her parents married, in Novi Sad, Vojvodina (present-day Serbia). She was cared for by her mother for a short time while Einstein worked in Switzerland before Marić joined him there without the child.

Lieserl’s existence was unknown to biographers until 1986, when a batch of letters between Albert and Mileva were discovered by Hans Albert Einstein’s daughter Evelyn.

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Een site van WebZenz.