Boeken over reïncarnatie/kinderen door Carol Bowman

"Wie was mijn kind?" door Carol Bowman"KInderen uit de hemel" door Carol BowmanWie was mijn kind?

Kinderen uit de hemel

door Carol Bowman

 

Stel, u rijdt in de auto met uw zoontje. Hij is twee jaar oud en begint al aardig wat woorden aan elkaar te breien. U rijdt in een stad waar u voor het eerst komt.
Opeens spreekt uw zoontje correcte volzinnen uit, met een rustige stem die anders klinkt: “Daar heb ik vroeger gewoond met mijn vrouw en kinderen.”
Of: “Op deze brug ben ik dood gegaan toen mijn auto werd aangereden.”

Wat nu?
Carol BowmanU leest dit nu en denkt… van alles en nog wat. Maar de kans is groot dat u geneigd bent om in verwarring te komen en uw oren – of ogen – niet te geloven noch te weten wat u hiervan moet denken laat staan hoe te reageren.
De Amerikaanse moeder Carol overkwam iets dergelijks met haar beide kinderen. In het eerste van de twee boeken beschrijft ze haar ongeloof… en hoe ze dát geleidelijk aan moest bijstellen.
Deze ervaringen waren zo ongelooflijk en ingrijpend dat zij besloot om een uitgebreid onderzoek te gaan doen.
Het pad van haar persoonlijke ontwikkeling heeft haar een vooraanstaande positie bezorgd in de wereld van reïncarnatie en vooral in het ondersteunen van ouders bij het omgaan met hún kinderen wanneer zij opeens ‘ongelooflijke’ verhalen beginnen te vertellen en/of afwijkend gedrag gaan vertonen.

Heling
Uit haar diepgaande onderzoek, zowel wetenschappelijk als empirisch, blijkt duidelijk hoe een verrassend hoog percentage kinderen lang in contact blijft met een wereld waar ze vandaan lijken te zijn gekomen.
Met andere woorden, een ‘luik’ is nog open naar de herinneringen uit de zielenwereld van voor de geboorte, en vaak genoeg ook de wereld waarin hun zielen in een vorig leven vertoefden.
Bij het in contact zijn met deze ervaringen en zich daarbij gewaardeerd en gerespecteerd te voelen door hun actuele ouders blijkt het dé weg te zijn naar de oplossing van anders onverklaarbare gezondheidsproblemen en gedragsuitingen. Zoals vaak blijkt, hebben reguliere artsen geen oplossing noch kunnen zij soelaas bieden behalve het voorschrijven van kalmerende farmaceutische middelen, het ‘labelen’ of het recept van ‘het gaat wel over’.

Uitingsvormen: van alles en nog wat
Het kan dan gaan over een breed scala aan problemen en uitingen zoals bepaalde repeterende nachtmerries, uitkramen van ‘onzin’, tot gevoelige plekken op de huid en astma (die na erkenning van die ervaringen door de ouders snel verdwijnen); van angst voor vuurwerk (kinderen die in een vorig leven tijdens een oorlog zijn omgekomen) tot angst voor overvliegende vliegtuigen (een dood door een aanval van bommen) en nog veel meer.
Carol onderzoekt de literatuur en ontdekt hoeveel er al over geschreven is, primair door reguliere wetenschappers zoals dr Helen Wambach (psycholoog) en dr Raymond A. Moody (medisch arts), en vooral de tot in detail uitgevoerde onderzoeken uitgevoerd door dr Ian Stevenson (psychiater) die de grootste verzameling en het meest gedetailleerde werk heeft verricht om gevallen van wereldwijde en mogelijke reïncarnatie vast te leggen… en te concluderen dat reïncarnatie een onomstotelijk gegeven in.

Het eerste boek…
‘Wie was mijn kind’ vertelt op vermakelijke en toegankelijke wijze hoe Carol met haar ongeloof kampte. Hoe zij – geen toeval! – in contact kwam met een hypnotherapeut die op eenvoudige wijze en in haar aanwezigheid haar kinderen wist te helpen ‘landen’ in dít leven, waardoor – als het ware – het luik naar vorige levens op een natuurlijke wijze dicht kon gaan en de kinderen geen last meer hadden van hun herinneringen van vroeger.
Met tal van boeiende en gedocumenteerde voorbeelden beschrijft Carol verder, hoe de ervaringen uit vorige levens het gedrag van kinderen beïnvloeden en zelfs de oorzaak van ziekte kunnen zijn.
Ze vertelt hoe ze bij een Oprah Winfrey-show terecht kwam en hoe dat werkelijk het begin was van een stortvloed aan voorbeelden van ouders die voelden, dat zij door haar serieus genomen werden. Want met wie konden ze voorheen dit soort verhaal delen? Met bitter weinigen, helaas.
Met haar werk wil Carol dáár verandering in brengen en bewijzen dat dit soort herinneringen – en met name, een specifiek gedrag – van kinderen, deel uitmaken van een werkelijkheid die in het Westen genegeerd wordt terwijl die in het Oosten als normaal beschouwd wordt.

In het tweede boek…
… gaat Carol vooral dieper in op gevallen waar een ziel terugkomt in hetzelfde gezin of dezelfde familie. Een zoon, soldaat in Vietnam, keert ongedeerd terug van de oorlog om dan binnen luttele dagen om te komen bij een verkeersongeluk. Twee maanden later baart zijn getrouwde zus een jongen… die later duidelijk de ziel van dit verongelukte familielid blijkt te zijn.
Deze uiteenlopende verhalen die Carol de lezer voorhoudt, raken diep. De voorbeelden laten zien dat het accepteren van reïncarnatie een oplossing biedt voor zoveel onbegrepen problemen, klachten, situaties en ervaringen.

Brede achtergrond
In het tweede boek, en dan is Carol inmiddels een afgestudeerde en gevestigde therapeut, kunt u lezen over andere wereldculturen waar reïncarnatie geaccepteerd is en waar de levensbeschouwing rekening houdt met wat er met de ziel gebeurt na de fysieke dood. Een voor velen bekend voorbeeld is Het Tibetaanse Boek van de Dood, waaruit Carol citeert om uitleg te geven over wat vele kinderen ervaren en beschrijven.

Voor wie?
Misschien behoort u tot de groep lezers die bij voorbaat denken te weten dat ‘het allemaal onzin is’. U zult dit soort boeken niet gaan lezen.
Of u behoort tot de groep die vermoedt dat er zoiets als reïncarnatie kan bestaan of u ervaart bijzondere dingen met uw kinderen en u staat open voor een oplossing hoe u het beste kunt handelen. Carols boeken geven duidelijke, overzichtelijke en eenvoudige richtlijnen voor ouders die met ‘merkwaardige’ uitspraken van hun kinderen geconfronteerd worden.
Voor nog een groep lezers waartoe u mogelijk behoort – de ‘gelovigen’ – zijn deze boeken koren op hun molen. Lees de benadering van deze therapeute. Voor mij is dat zeker het geval, ook gezien mijn eigen werk als therapeut. Zie de pagina hierover, met voorbeelden, op David’s HealthCheck.

Toegankelijkheid voorop
Wat zo bijzonder is aan Carol, is hoe ze schrijft en hoe gewoon ze het onderwerp verwoordt, omdat ze ‘down to earth’ is en alles behalve dogmatisch of ‘zweverig’.
Hier zijn pagina’s vol ‘herkenning en lering’, én verbreding en verdieping van een levensvisie.

 

‘Wie was mijn kind?’
ISBN 90 229 8358 7

‘Kinderen uit de hemel’
ISBN 90 229 8541 5

Volgende maand

Lenkei - Cholesterol‘Cholesterol is niet schadelijk’ door dr Gábor Lenkei

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Een site van WebZenz.